Peuterspeelgroep Impuls zoekt peuters

Na de zomervakantie heeft de peuterspeelgroep van christelijk kindcentrum Impuls van PIT kinderopvang & onderwijs weer plaats voor nieuwe peuters. De peuterspeelgroep is tijdens de onderwijsweken alle werkdagen behalve woensdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur.  

Vanuit de missie van PIT dat alle kinderen ontwikkelrecht hebben spelen de pedagogisch medewerkers in op de specifieke ontwikkelbehoefte van iedere peuter met uitdagende activiteiten in een veilige en vrolijke omgeving. Dat gaat allemaal spelenderwijs aan de hand van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de peuters. De kinderen hebben zoveel plezier met elkaar! Ze zingen samen liedjes, spelen in themahoeken, bouwen torens en luisteren naar verhalen. Daarbij staan onderzoeken en experimenteren centraal. Maar ook aan aardig zijn, samen plannen maken en opkomen voor jezelf besteden de pedagogisch medewerkers aandacht. Ze hebben allemaal het diploma Voor- en Vroegschoolse Educatie op zak. Impuls is een Vreedzame School en de aanpak Vreedzame Peuters zorgt voor een fijne groep waar de kinderen om elkaar geven, elkaar helpen en zich veilig voelen en daardoor sociaal-emotioneel kunnen groeien. Zo zetten ze iedere dag in hun eigen tempo stapjes op het gebied van taal, motoriek, rekenen en sociale vaardigheden.

 

Talenten ontdekken

Is een peuter tussen de 3,5 en 4 jaar en staat hij of zij bij het kindcentrum ingeschreven voor het basisonderwijs, dan biedt Impuls de gratis mogelijkheid van de Puppygroep. Deze is iedere woensdag van 8.30 tot 12.30 uur. De peuters van de Puppygroep doen kringactiviteiten samen met de kleuters van groep 1 en de peuters en kleuters spelen met elkaar lekker buiten. Op deze manier krijgen de peuters een extra mogelijkheid om te wennen en op een natuurlijke manier de stap naar groep 1 te zetten. Ook de kleuters plukken hier de vruchten van. Zij ervaren dat zij al veel meer vaardigheden hebben dan de peuters en hierdoor neemt hun zelfvertrouwen toe.

 

“Als één team, vanuit één pedagogische visie en aanpak doen we er alles aan om ieder kind zijn of haar talenten te laten ontdekken en optimaal te ontwikkelen. We gebruiken daarbij één doorlopende ontwikkellijn van 2 tot 13 jaar. Dit betekent bijvoorbeeld dat onze peuter- en kleuterjuffen veel samenwerken, gezamenlijk thema’s voorbereiden en met elkaar overleggen over de ontwikkeling van peuters en kleuters,” aldus Lilian Schoonderwoerd, directeur van het kindcentrum. Peuters en ouders die vrijblijvend willen kennismaken, zijn van harte welkom bij Impuls. Meer weten? Bel 078 - 820 00 14 of mail naar info@impuls-zwijndrecht.nl

Peuters 23052023 (25) Peuters 23052023 (25)
Peuters 23052023 (27) Peuters 23052023 (27)
Peuters 26052023 (5) Peuters 26052023 (5)
Peuters 23052023 (7) Peuters 23052023 (7)